Voor wie?

Talentvolle acrobatische gymnasten kunnen, mits interesse en na selectie, vanuit de Gymtopia of recrea acro groep doorstromen naar de acro wedstrijdploeg.

 

Wat?

Acrobatische gymnastiek (acro) is een discipline binnen het turnen, die in teamvorm beoefend wordt. Het vergt kracht, lenigheid, ritme, evenwicht en vooral doorzettingsvermogen. Een team bestaat uit een sterke onderpartner(s) (1 of 2) en één kleinere bovenpartner. Samen combineren ze dans met acrobatische elementen. Een team kan zijn, een mannenpaar, een meisjespaar, een meisje/jongen paar of een meisjes trio tot een vier mannen formatie.

 

Wedstrijden

Bij de competitie zijn er verschillende niveaus mogelijk volgens leeftijd (I 9-15, A 11-16, A 12-18, A 13-19, A senioren, B 11-19, B 11-20,…). De trainers bepalen dit niveau afhankelijk van leeftijd en talent.

I-niveau: brengt 1 oefening op wedstrijd (combinatie oefening)

B-niveau: brengt 1 oefening op wedstrijd (combinatie oefening)

A-niveau: 11-16 brengt 2 oefeningen (balans/tempo) en vanaf 12-18 worden er 3 oefeningen (balans/tempo/combined) gebracht op wedstrijd.

De oefening wordt gebracht op een verende vloer en op muziek (choreografie).

Op wedstrijd worden de gymnasten beoordeeld door een vakkundige jury die punten geeft op artistiek (uitvoering), technisch en moeilijkheid.

Voor de Belgische wedstrijden zijn er 3 provinciale voorrondes daarna, voor zij die zich weten te plaatsen, een Vlaams Kampioenschap en vervolgens een Belgisch Kampioenschap (enkel A/B). Na een selectieronde is er ook de mogelijkheid om een team geplaatst te krijgen voor een Europees en Wereld Kampioenschap.

Van deze groepen wordt er maximale aanwezigheid en inzet verwacht. Door deze manier van werken, zetten onze Gymfinity acrogymnasten al meerdere knappe prestaties neer, zowel op nationale als op internationale wedstrijden. Jaarlijks nemen ze deel aan de Belgische nationale wedstrijden maar gaan ze ook tot in Spanje, Italië, Portugal, Zwitserland, … om internationale wedstrijden mee te doen.

 

Wanneer?

Elke DINSDAG: van 18u00 tot 21u00 – A & I niveau

Elke WOENSDAG: van 18u00 tot 21u00 – A niveau

Elke VRIJDAG: van 18u00 tot 21u00  – A & I niveau

Elke ZONDAG: van 09u30 tot 13u30 – A & I niveau

Aantal trainingsuren A: 13u

Aantal trainingsuren I: 10u

Trainingen tijdens schoolvakanties en feestdagen worden op voorhand afgesproken met de trainers.

In de maand augustus (meestal voorlaatste week) organiseren we een acro-sportkamp.

 

Lidgeld

A niveau: € 540

I niveau: € 480

 

Onze coaches

Tika Herremans

Hoofdverantwoordelijke Acro Competitie

tika.herremans@gmail.com

Eline De Smedt

Acro A-coach

Elina Poorteman

Danscoach

Iris Foubert

Acro I-coach

Margot Bogaerts

Acro I-coach

Jenna Michiels

Acro I-coach

Shana Verschueren

Acro I-coach